Flaş Haber Yeni

AGD BURDUR’DAN FİLİSTİN’E DESTEK İÇİN “NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN” DOSTLUK MAÇI

AGD BURDUR’DAN FİLİSTİN’E DESTEK İÇİN “NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN” DOSTLUK MAÇI

Anadolu Gençlik Derneği Burdur şubesi tarafından “Nehirden Denize Özgür Filistin” dostluk maçı tertip edildi.

Maç, 5-4 sonuçlandı. Dostluk maçı sonrası her iki takıma da tatlı ikram edildi. 

Maç öncesinde basın açıklamasında bulunan Anadolu Gençlik Derneği Burdur Şube Başkan Yardımcısı Hasan Gün; “Siyonist İsrail, Beş aydan fazla süredir Filistinli Müslümanlara yönelik her türlü zulmü işliyor. Hamas karşısında diz çöken ve içerisinde bulundukları acziyeti sivil katliamlarıyla örtmeye çalışıyor.

Tarihe, insanlığa, inançlara saygısı olmayan hastalıklı bir topluluk ile karşı karşıyayız. Bu hastalıklı zihniyete karşı, Müslüman ülke liderleri başta olmak üzere tüm ülkeler sessiz kalmaya devam ediyor ve yine ülkemizde de güncel politik gündemler ile halkımızın dikkatleri başka yöne çevriliyor.

Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak Kudüs’ün Özgürlüğüne kadar bu konuyu halkımızın gündeminde tutmaya devam edeceğiz.

Biz sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar olarak; Mitingler, basın açıklamaları, yürüyüşler, eylemler, imza kampanyaları ve boykotlar ile üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Çalışmaya da sonuna kadar devam edeceğiz.

İşte bugün burada “Nehirden Denize Özgür Filistin” dostluk maçı yapıyoruz. Amacımız Kudüs’ün özgürlüğüne kadar her alanda olduğu gibi futbolda da halkımıza tekrar takrar Kudüs’ü hatırlatmaktır.

İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye karşı yapılan bu saldırılara karşı İslam ülkelerinin liderlerinin de bir an önce fiili icrata geçmelerini ve gereğini yapmaları gerektiğini hatırlatıyoruz.

Milyonlarca şehit ile birlikte gerçekleştirdiğimiz özgür Kudüs yürüyüşümüz durmaksızın devam edecektir.” dedi.

AGD Bülten