Flaş Haber Yeni

ADALET BAKANI TUNÇ, BURDUR’DA ESNAFLARLA BULUŞTU

ADALET BAKANI TUNÇ, BURDUR’DA ESNAFLARLA BULUŞTU

BAKAN TUNÇ; “BURDUR’A ŞİMŞEK GİBİ BİR BAŞKAN YAKIŞIR” DEDİ.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Burdur’da Salı Pazarı esnaflarını ziyaret etti.

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Burdur Tesislerinin açılış programı kapsamında Burdur’a gelen Bakan Tunç, açılış akabinde Burdur Valiliği’ne ziyarette bulundu.

Valilik ziyaretinin ardından her hafta Salı günleri Uzay Çatı altında kurulan halk pazarı esnaflarına da ziyarette bulunan Bakan Tunç’a, AK Parti Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ile Mustafa Oğuz,  Cumhur İttifakı adayı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek ve partililer eşlik etti.

Halk Pazarı esnaflarını  Cumhur İttifakı adayı Mehmet Şimşek ile birlikte ziyaret eden Bakan Tunç, pazara gelen halkla da bir araya geldi, halkın istek ve taleplerini aldı.  İstek ve talebini iletmek üzere yanında gelen vatandaşlarla ayrı ayrı ilgilenen Bakan Tunç ve Belediye Başkan Adayı Mehmet şimşek, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi.

Bakan Tunç, Pazar  ziyareti sonrası  Cumhur İttifakı adayı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek ile birlikte halka Uzay Çatı Halk Pazarı girişişinde Bucak Salebi ikramında bulundu.

“BURDUR’A ŞİMŞEK GİBİ BİR BAŞKAN YAKIŞIR”

Programı kapsamında, Burdur Bedesten çarşısı Otopark Üstünde, AK Parti Seçim çadırını ziyaret eden Bakan Tunç burada yaptığı konuşmada:  “Bugün Burdur’umuzda büyük bir heyecan gördüm, pazar yerini ziyaret ettik. Mehmet Şimşek Belediye başkan adayımız, milletvekillerimizle, teşkilatımızla beraber. Burdur’da gerçek belediyeciliği inşallah 1 Nisan’dan itibaren Burdur’da da başlatılacağını görüyoruz. Zaten geçmişte bir dönem gerçek belediyecilik uygulandı. Şu meydan altındaki otopark, şu karşımızda gördüğümüz halk pazarı, bunlar hep ak partili belediyeyken yapıldı. Şimdi bunların daha fazlasını Burdur’u büyütecek, Burdur’u daha da yükseltecek projelere inşallah arkamızda neler yazıyor bakın. Bunlar hayata geçtiği zaman inşallah Burdur’umuz çok daha aklı olacak, çok daha güzel olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var, inşallah Burdur’umuzdan Burdur’a yakışır yüksek oranda bir destekle çıkacağız sandıktan. Bizde o güvene layık olabilmenin gayreti içerisinde olacağız. Şimdi biz iş yurtlarının açılışını yaptık. Yolun kenarında Antalya- Burdur yolu üzerinde orada yeni tesisler var. Öğrenim tesisleri cezaevinin içerisinde. Onun açılışını yaptıktan sonra da size bir selam verelim dedik. Değerli Burdurlu hemşerilerim bakınız 22 yıldan bu yana iktidardayız. Ve de 22 yıldır tek başına cumhur ittifakı olarak iktidarda kalmak öyle kolay değil. Bu demek ki iktidarda insanı düşünen önce insan diten insanın daha müreffeh şehirlerde yaşamasını sağlamak ve eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan, adalete, güvenliğe varıncaya kadar hep insanı önceleyen politikaları hayata geçirdiğimiz için 22 yıldan bu yana iktidardayız.

Ve bu süreç içerisinde de ülkemizin istikrarlı kalkınma hamleleriyle baştanbaşa icraatlarla eserlerle donattık. Hizmet ve eser siyaseti bizim vizyonumuz. Gerçek belediyecilikte aslında ak partinin kuruluş sebebidir. 1994’te sayın cumhurbaşkanımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimindeki yaşanılamaz hale getiren İstanbul’u devralmış ve kısa dönemde bir dönemde, 4,5-5 yıl içerisinde yaşanabilir hale getirmiştir. O başarı işte bütün Türkiye’ye yayılmış, “sen bu ülkenin başına geç, parti kur, seni hemen seçelim, başbakan yapalım, ülkenin problemlerini sen çözersin.” demiştir milletimiz. Kendi elleriyle kurdurduğu adeta millet hareketi olarak ortaya çıkan AK Partimiz, kurulduktan itibaren hemen 14 ay gibi kısa bir zamanda iktidara gelmiş ve 22 yıldan bu yana da iktidarda.  Bir tarafta ülkemizin kalınmasını fiziki kalkınmasını, yolarıyla köprüleriyle barajlarıyla sağlarken,  diğer yanda n da vatandaşlarımızın eğitimine sağlığına ve bu anlamda özellikle onların daha müreffeh bir hayat sürdürebilmesi için sosyal politikalara ağırlık verdik. Ve bu kutlu yürüyüşü durdurmak,  bu gelişme, kalkınma hamlesini durdurmak için de türlü türlü engellemelerle karşılaştık. Şer güçler devreye girdi, darbeciler, vesayetçiler devreye girdi. Bütün bunları hep sizin desteğinizle, milletimiz desteğiyle aşmayı başardık ve bugünlere geldik. O nedenle biz, milletimize şükran borçluyuz.  Neyi başardıysak hep onlar sayesinde başardık. Ve inşallah 31 Mart’ta gerçek belediyecilik, hem Burdur’umuzda, hem bütün şehirlerimizde Cumhur İttifakı olarak büyük bir başarı sağlayarak önümüzdeki 4 yıllık seçimsiz geçecek bir süreyi istikrar içerisinde geçireceğiz ve halkımızın alım gücünü arttıran, ekonomimizi daha da geliştiren yatırımlara inşallah hız kesmeden devam edeceğiz. Bizim Burdur’umuzda bakıyoruz Mehmet Şimşek konusunda hemşerilerimizi karar vermiş görünüyor. Burdur’a çalışkan bir başkan yakışır, Burdur’a Şimşek gibi bir başkan yakışır.  Burdur’umuz için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. “ dedi.

Tanıtım ziyareti sonrasında Bakan Tunç, partililer ve halkla hatıra fotoğrafı çekildi.

H. Nesibe Solak – Halil İbrahim Kara