Flaş Haber Yeni

782 ARACA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI, 146 ARAÇ İSE TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

782 ARACA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI, 146 ARAÇ İSE TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Emniyet ve Jandarma ekiplerinden Burdur il genelinde trafik denetim ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi. Trafik denetimlerinde toplamda 782 araca / sürücüsüne idari para cezası uygulandı, 146 araç ise trafikten men edildi.

Gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

DENETİM FAALİYETLERİ KAPSAMINDA;

“11 – 22 Eylül tarihlerinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan trafik denetimleri kapsamında 21 Bin 552 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 616 araca/sürücüye idari para ceza uygulanmış, 124 araç trafikten men edilmiştir.

18-21 Eylül tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından ilimiz genelinde “Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Kullanımına Yönelik” ve “Radarla Hız Denetimi” yapılmış olup; yapılan denetimlerde, 10 Bin 211 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, trafik kurallarına uymayan 160 araca/sürücüsüne trafik idari para cezası uygulanmış, 22 araç trafikten men edilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik birimleri tarafından 18-19 Eylül tarihleri arasında ilimiz genelinde Trafik birimleri tarafından “Yol Kenarında Bekleme Yapan Araçların Denetimi” yapılmış olup; yapılan denetimlerde, 81 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, trafik kurallarına uymayan 6 araca/sürücüsüne trafik idari para cezası uygulanmıştır.”

EĞİTİM FAALİYETLERİ KAPSAMINDA;

“İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 11-22 Eylül tarihlerinde 272 vatandaşa trafik güvenliğine yönelik eğitim verilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Trafik Eğitim Hedefleri kapsamında 18-20 Eylül tarihleri arasında Gölhisar Fen Lisesi ve Gölhisar Aliya İzzetbegoviç M.T.A Lisesi’nde eğitim - öğretim görmekte olan 348 öğrenci ve  öğretmene yönelik “Temel Trafik Bilgisi, Trafik Kuralları Eğitimi ve Trafik Kurallarına Yönelik Farkındalığın Artırılması” konuları hakkında eğitim çalışması gerçekleştirilmiştir.”

Burdur Valiliği / Bülten