Flaş Haber Yeni

6 MAYIS BURDUR’UN KURTULUŞ GÜNÜDÜR

6 MAYIS BURDUR’UN KURTULUŞ GÜNÜDÜR

6 MAYIS BURDUR’UN KURTULUŞ GÜNÜDÜR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nda Burdur'un Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü'nü hatırlattı.

Burdur Belediyesi 3 Ocak 2024 Çarşamba günü gerçekleşen Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda 6 Mayıs 1920 tarihinde Burdur’un düşman işgalinden kurtuluş günü sebebiyle, 6 Mayıs günün Burdur’un Kurtuluş Günü olarak kutlanması ile ilgili karar alındı. Karar oy birliği ile kabul edilirken, 46 sene önce  27 Şubat 1978 Pazartesi günü gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda konuya ilişkin alınan karara da göz atıldı. Ali Orkun Ercengiz konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi; “Ben tarihe hem atıfta bulunmak, o gün o kararı alan Belediye Başkanı ve Meclis üyelerini hayatta olanlara bir teşekkür etmek için size o günün basınında yer alan hem de toplantı gününde alınan kararı sizlerle paylaşmak istiyorum.”  dedi.

27 Şubat 1978 günü Meclis’te alınan karar:

“6 MAYIS GÜNÜNDE ARTIK BURDUR’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ GÜNÜ’NÜ KUTLAYACAĞIZ.”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Burdur’un düşman işgalinden kurtuluşunun Burdur ve Burdur halkı için önemine vurgu yaptı. Ercengiz sözlerinin devamında; “Arşivimize göz attığımızda, Burdur’umuzun bir kurtuluş günü var mı yok mu merak edenlerden birisiydim. Bir kurtuluş günümüzün varlığı hakkında bilgi sahibi olunca hem Burdur halkına hatırlatmak hem de bundan sonra biz de Kurtuluş günümüzü kutlayalım istedim. 1978 yılında daha öncesinden Kurtuluş günü olarak meclise getirilmiş ve karar alınmış. Büyük bir ihtimalle 1982 İhtilalinden sonra bu alışkanlıklar değişmiş, kutlaması unutulmuş. Ondan sonra da maalesef böyle bir noktaya gelmiş. Bize kısmet oldu yeniden hatırlatmak. 6 Mayıs gününde artık Burdur’un Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nü kutlayacağız.” İfadelerini kullandı.

MELİSA ADINISEVER