Flaş Haber Yeni

47 YILLIK GEÇMİŞ, BURDUR’DA YAD EDİLDİ

47 YILLIK GEÇMİŞ, BURDUR’DA YAD EDİLDİ

Burdur’un ilk Meslek Yüksekokulu mezunları, yaklaşık yarım asır sonra bir araya geldi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Bölümü’nün ilk öğrencileri, mezuniyetlerinin ardından ilk kez 45 yıl sonra bir araya geldi. 6 Aralık 1976’da kurulan Meslek Yüksekokulu'ndan 1978 yılında mezun olan öğrenciler, Burdur Öğretmenevinde bugün buluştu. Farklı şehirlerden gelerek Burdur’da bir araya gelen eski öğrenciler, program kapsamında 2 gün süreyle Burdur’da kalarak çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

Mezun buluşması programını organize eden inşaat teknikeri Meriç Tekin; “Genelde üniversite mezunları seneler sonra bir araya geliyorlar. Bu artık bir gelenek haline geldi. Genelde bunu rutin olarak her sene yapıyorlar. İnşallah biz de ilk bu buluşmayla beraber her sene daha geniş katılımlarla; eşlerimizle, torunlarımızla belki de bir tatil organizasyonuyla bir araya geleceğiz. Bu buluşmamızda konumuz hep hocalarımızı, okul yaşantımızı, 45 sene önceki anılarımızı paylaşmak, birbirimizi daha yakından tanımak, geçen 45 yılın anılarını paylaşmak oldu. Bu organizasyon bir ay önce ayarlandı. İlk önce bir arkadaşımız bir diğer arkadaşımızı buldu, sonra diğer arkadaşımız bir diğerini şeklinde birbirimize ulaştık. Tabi bu irtibatı sosyal medya sayesinde sağlayabildik. Hepimiz mesleğimizi yaptık. Kimimiz mezun oldu kimimiz hala mesleğini icra etmeye devam ediyor. Şimdi de bugün burada bir aradayız.” dedi.

Mezun öğrencilerden inşaat teknikeri Ata İbrahim Ilgaz ise, “Burdur Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği Bölümü’nün ilk mezunları olarak bir araya geldik. Bir WhatsApp grubumuz var ve o grubumuz sayesinde arkadaşımız Meriç’in vasıtasıyla 45 sene sonra ilk kez buluştuk. Aradan geçen zaman az olmayınca ilk etapta birbirimizi tanımakta da zorlandık. Çünkü biz 5, 6 arkadaş Burdurluyuz bu nedenle birbirimizle görüşüyorduk ancak diğer arkadaşlarımız İstanbul, Bursa, Denizli gibi farklı şehirlerden geldikleri için onlarla mezun olduğumuzdan bu yana görüşemiyorduk. 1976 senesinde kurulduğunda ilk öğrencileri olarak kayıt olduğumuz okulumuzdan 1978 yılında inşaat teknikerleri olarak mezun olduk ve hayata atıldık. Hayat koşuşturması içerisinde de nihayet böyle bir organizasyonla birlikte arkadaşlarımızla yeniden görüşmüş olduk.” dedi.

Mezun öğrencilerden inşaat teknikeri Fatih Gürkaynak ise, “Böyle bir birliktelik çok hoş. O dönemdeki üzüntüsüyle, sevinciyle anılarımız aklımıza geliyor. Bazen hüzünleniyoruz bazen tebessüm ediyoruz. Güzel bir dönem geçirmişiz esasında. Böyle bir birliktelik herkese nasip olsun.” dedi.

TARİHÇE

1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Meslek Yüksekokulu, 1978 yılında ilk mezunlarını verdi. Eğitim hayatına 4’ü kız 246’sı erkek olmak üzere toplamda250 öğrenci ile başlayan okuldan 1978 yılında yaklaşık 120 öğrenci mezun oldu.

Meslek Yüksekokulu daha sonra; 20 Temmuz 1982 tarihinde, Akdeniz Üniversitesi bünyesine alındı ve akabinde Isparta Mühendislik Fakültesine bağlı ön lisans düzeyinde öğrenim yapan bir meslek yüksekokulu haline getirildi. 3 Temmuz 1992 tarihinde, Süleyman Demirel Üniversitesine bağlandı. 17.03.2006 tarih ve 5467 sayılı Kanun'la kurulan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağlanarak Meslek Yüksekokulu adını aldı. Son olarak 16.05.2012 tarihinde YÖK Başkanlığı'nın kararı ile Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu olmak üzere 3'e bölündü.

 

 

 

 

 

 

 

 

MİNE KAYA