Flaş Haber Yeni

2023 YILINDA BURDUR KADIN KONUKEVLERİ’NDE KAÇ KADIN VE ÇOCUK HİZMET ALDI?

2023 YILINDA BURDUR KADIN KONUKEVLERİ’NDE KAÇ KADIN VE ÇOCUK HİZMET ALDI?

"914 KADIN VE 735 ÇOCUK HİZMET ALDI"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürütmüş olduğu projelerden olan Kadın Konukevi projesi, fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve sözlü istismara ya da şiddete uğrayan kadınların, şiddetten korunmasını, psiko-sosyal ve ekonomik problemlerinin çözülmesi, güçlendirilmesi ve bu gibi dönemde kadınların varsa çocukları ile birlikte ihtiyaçlarının giderilmesi suretiyle geçici süreyle kalabilecekleri açılmış sosyal hizmet kuruluşu projesidir.

Burdur’da Burdur Merkez, Bucak ve Gölhisar olmak üzere 3 Kadın Konukevi bulunmakta. 23 Kasım 2023 tarihinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu’nda, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleşen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” programı kapsamında “Gençler ile Şiddet Üzerine” konulu panelde konuşan Uzm. Psikolojik Danışman Umut Aydoğdu Burdur Kadın Konukevlerinde 2023 yılında hizmet alan kadın ve çocukların sayısı açıklandı.

Burdur’da ilk Kadın Konukevi’nin 2012 yılında hizmete açıldığını dile getiren Aydoğdu; “Açıldığı tarihten Ekim 2023 sonuna kadar 914 kadın ve 735 çocuk olmak üzere toplamda 1649 vatandaşımız Kadın Konukevi’nde hizmet almıştır.” Sözlerine yer verdi.

MELİSA ADINISEVER