Flaş Haber Yeni

2023 YILI.3 DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI BURDUR İL ÖZEL İDARESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

2023 YILI.3 DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI BURDUR İL ÖZEL İDARESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

2023 YILI.3 DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI BURDUR İL ÖZEL İDARESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

2023 Yılı 3.Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Burdur İl Özel İdaresi’nde gerçekleşti. 3 Ekim 2023 Salı günü gerçekleştirilen toplantıda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İller Bankası A.Ş. Antalya Bölge Müdürlüğü, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 18.Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge Müdürlüğü, Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü, TCDD 7.Bölge Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü (TKDK) sırasıyla sunum gerçekleştirdiler.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2023 yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı, İl Özel İdaresi Genel Meclis Toplantı Salonu’nda Vali Türker Öksüz başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Türker Öksüz, kamu kuruluşlarımızın yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini ifade ederek; ‘’Bu toplantının verimli sonuçlara ulaşabilmesi için ilimizi ilgilendiren yatırım teklifleri ya da mevcut yürütülen yatırımların neler olduğu, daha önemlisi yatırımların burada ifade edilmesi anlatılması, elbette önemlidir fakat yatırımla alakalı bir sorun, bir problem var mı? Onu değerlendirmek, o konuda ilgili kuruluşlarla burada bir işbirliği, dayanışma platformu oluşturmak için gerekli diye düşünüyorum. Bir deprem yaşadık, bütün ülkemizi derinden sarstı olumsuz etkileri oldu. İnsanlarımızı kaybettik, bir kez daha hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Bu depremin bir etkisi de tabiiki yürütülen yatırımlar. Kurum ve kuruluşlarımızın işlerinde bazı aksamalar, bazı olumsuz etkileri oldu. Hızla bunu toparlamak zorundayız. Yatırımlarımızda ivme kazandırmak, ivme kazandırdığımız yatırımların takipçisi olmak, ödeneklerin zamanında teslim edilmesi konusunda gayretli olmak ve ödenekleri en akıcı şekilde kullanmak zorundayız.

‘’BURDUR’UN YARININI BUGÜNÜNDEN DAHA İYİ YAPMAK ZORUNDAYIZ’’

Tabii bu işin planlama, hazırlık tarafı var. Hazırlığımızı iyi yaparsak elbette yatırımın gerçekleştirilmesi sürecini de daha doğru, daha verimli atlatabiliriz. Kurum ve kuruluşlarımızın en üst hamlelerinden başlayarak kurumlarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini özellikle rica ediyorum. Biz bu süreçte, ilimizi daha kalkınmış, her alanda yatırımlarla birlikte, daha gelişmiş görmek istiyoruz. Burdur’un bugününü ve yarınını, bugünden daha iyi yapmak zorundayız. Bunu yapacak olan kişiler de burada oturan ve bu toplantıya katılan kişilerdir. Hepimizin gayreti inanın ki, yatırımlara hız kazandıracak. Bu da ilimize katma değer olarak, ekonomik getiri olarak dönecektir diye düşünüyorum. Rutin yöntemlerle, her zaman başvurduğumuz alışkanlıklarımızda iyi sonuçlar almak mümkün değildir. Biz yöntemlerimizi de geliştirip, değiştireceğiz. Gayretimizi de artıracağız. Hedefimiz daha iyi bir Burdur, daha kalkınmış, yatırımlarını bir an önce tamamlamış, kamu yatırımlarında en fazla payı alan bir Burdur’dur. Bu hedefe hep birlikte yürüyeceğiz. Bu hedefe yürürken bir sinerji yaratmanın, hep birlikte, beraber ortak akılla çalışmanın çok önemli olduğunu biliyorum. O nedenle bu toplantıları önemsiyorum. Bu toplantılarda ortaya çıkacak sonuçların önemli olduğunun farkındayız. Dolayısıyla ortak hedefe, hepimizin desteğiyle, gayretiyle varacağımıza yürekten inanıyorum. Gelecek yıllarda ve dönemlerde bu toplantılarda yatırımları tartışırken yatırımların önündeki engeller ortadan kalkmış, daha fazla yatırımın olduğu mevcut yatırımlarını tamamlamış bir Burdur’u hep birlikte görmüş oluruz diyerek temenni ediyorum.’’

Vali Türker Öksüz konuşmasında, yatırımcı kamu kuruluşları tarafından il genelinde toplam 404 adet proje yürütüldüğünü belirterek;’’26 yatırımcı kuruluşumuz tarafından İl Yatırım Takip Sistemimize dönemsel olarak girilen 10 sektörde 404 projemiz bulunmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 11 milyar 641 milyon 627 bin 828 TL’dir. Önceki yıllar harcama toplamımız 1 milyar 241 milyon 228 bin 718 TL, Toplan yıl ödeneğimiz 2 milyar 46 milyon 758 bin 605 TL. Yıl harcama tutarımızda 1 milyar 364 milyon 111 bin 687 TL’dir. Toplam harcama tutarlarımızda 2 milyar 605 milyon 340 bin 406 TL gerçekleşmiştir. Projelerimizin mevcut durumuna baktığımızda, 404 projenin 105 i tamamlandı. 128’inin devam ettiğini, 69’unun ihale aşamasında olduğunu, 95’ine henüz başlanmadığını, 7 tane ise tasvif edilmiş olduğunu görüyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

404 projenin ilçeler bazında dağılımına da değinen Türker Öksüz,  Burdur merkezde 115 proje, Ağlasun’da 16, Altınyayla’da 8, Bucak’ta 61, Çavdır’da 34, Çeltikçi’de 14, Gölhisar’da 35, Karamanlı’da 22, Kemer’de 17, Tefenni’de 23, Yeşilova’da 30 ve diğer ilçelerde 29 proje gerçekleştirildiğini dile getirdi.

 MELİSA ADINISEVER