Flaş Haber Yeni

“2. OSB BURDUR’UN GURURU OLDU”

“2. OSB BURDUR’UN GURURU OLDU”

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi,  parti teşkilatları ile birlikte Burdur Merkez Gökçebağ Köyü sınırları içerisinde kurulan Burdur İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Kurban Bayramı arifesinde gerçekleşen inceleme sonrası basın mensuplarına konuşan Başkan Mengi; “Yaklaşık bin dönüm arazi, üzerine kurulan 2. OSB Burdur’un gururu, yıldızı oldu” dedi.

Şu anda Burdur 2. OSB’de 5 ayrı fabrikada yaklaşık 360 kişinin çalıştığının altını çizen Başkan Mengi: “1O fabrika inşaatı devam ediyor. 6 fabrikanın da inşaatının başlamasını bekliyoruz. İstihdam edilen 360 kişiden 100’ü kadın işçiden oluşuyor. Hem kadınlarımıza hem gençlerimize büyük bir istihdam kapısı oldu Burdur İkinci Organize Sanayi Bölgesi. Ben cumhurbaşkanımıza, valimize ve milletvekillerimize bu yatırımı şehrimize kazandırdıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum”  sözlerine yer verdi.

“İŞGEM, BURDUR’A ÇOK FAYDASI OLACAK”

AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi konuşmasının devamında; “Milletvekilimiz, İl Genel Meclisi Başkanımız ve teşkilatımız ile birlikte 2. OSB’ye yerinde incelemelerde bulunmaya geldik. Şu anda İş Geliştirme Merkezi’ndeyiz. (İŞGEM) Burada yer alacak firmalar 5 yıl boyunca desteklemelerden faydalanarak Burdur’da hizmet eden yerel firmaları burada üretmeye çalışacağız. Hep beraber destek olacağız”  açıklamasında bulundu.

MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK, 2. OSB’NİN KURULUM AŞAMASINI ANLATTI

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik,  Burdur 2. OSB’de incelemesi sırasında yaptığı konuşmada; “Burdur 1. Organize Sanayi Bölgemizi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Küçük parsellerle Burdur ekonomisine çok büyük katkılar sağlayan 1. OSB tamamen dolunca sanayici ve girişimcimizin ihtiyaç hissetmesi üzerine Burdur 2. OSB’nin kurulması çalışmalarına başladık.  1998 yılında dönemin Ticaret ve Sanayi Odası yönetici ile Burdur’un ileri gelenleri 2. OSB’nin kurulması için her türlü girişimlerde bulundular. O girişimler neticesinde çalışmalar başladı. Ama daha sonra kurumlardan alınan izinlerde çok büyük zorluk ve güçlükler yaşamışlar. Rabbim nasip etti kısmet oldu,  2002 yılından Burdur Milletvekili olduktan sonra 2. OSB’nin kurulması benim önceliklerim arasındaydı. O dönemde yeni milletvekili olmamın verdiği heyecanla çok daha fazla çalışarak üzerine çok daha eğildik. Gösterdiğimiz yoğun çabalar sonrasında birçok izinleri aldık.  Sadece 2 yer kalmıştı, biri ORKÖY diğeri Çevre Bakanlığı.  Bir kısmı ORKÖY’e teslim edilerek uzlaşma sağlanmıştı. Ama önemlisi Antalya-Isparta-Burdur Çevre Düzeni Planlanı içerisinde yer almasının beklenmesi gerektiğine karar verildi. Dolayısıyla Antalya-Isparta-Burdur Çevre Düzeni Planı’nın da plan çalışması çok uzun sürdü. Onun neticesinde biz burayı ancak 2009 yılında resmi onaylanmış bir şekilde ilimize kazandırmış olduk. O dönem de OSB alanı küçük oldu diye gerçekten çok büyük alanları bulmakta zorluk çekiyorduk.  100 hektara yakın bir alanda yapılan bu çalışmada hem şehrimizin yeni sektörler sanayisi, hem istihdam açısından fabrikalar kurulmaya başladı. Tabii alt yapı yapmak kolay değildi. Müteşebbis oluştuktan sonra daha da hızlı süratli çalışmalar yapıldı. OSB’den içerisinden geçen derelerin DSİ tarafından yapılması, elektik hat ve trafolarının çekilmesi, bununla ilgili bakanlıklarla ilgili görüşme ve yazışmalar. Doğalgazla ilgili çalışmaların yapılması, DDY’nin yükleme-boşaltma istasyonunun devreye girmesi, asfaltlama çalışmaları dahil hepsine baktığınız zaman müteşebbis heyetlerimiz başta Valimiz olmak üzere OSB müdürümüzün çok büyük emek ve gayretinin olduğunu biliyoruz” dedi.

AKBIYIK: “AMACIMIZ BURDUR’A HİZMET ETMEK”

Yapımı devam eden 20 adet İŞGEM işyeri incelemesi sonrası konuşan Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık; “Amacımız Burdur’a hizmet etmek. Burdur’umuzu Türkiye’de daha yaşanabilir iller arasında daha üst seviyeye taşımak. Burdur 2. OSB şu anda doldu.  Büyültme çalışmaları devam ediyor. İnşallah biraz daha büyültüp tüm sektörlerden istihdam anlamında ilimize destek olmak istiyoruz.

Halil İbrahim Kara