13. SÖS YILLIK PROJE DEĞERLENDİRME VE 11. MUHASEBE EĞİTİM TOPLANTISI ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan Soy Kütüğü, Ön Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında düzenlenen 13. SÖS Yıllık Proje Değerlendirme Toplantısı ile 11. Muhasebe Eğitim Toplantısı 29 Mart – 2 Nisan 2021 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya, Tarım Ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, Islah Ve Geliştirme Dairesi Başkanı Adem Bölükbaşı, Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, Genel Başkan Yardımcısı Yunus Baydar, Muhasip Üye Mehmet Aldemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Selvi, Serhat Vayısoğlu, Hasan Hüseyin Özdemir, Tuncay Aytın, Denetleme Kurulu Üyeleri Mehmet Sedat Güngör, Hasan Ahmet Kırlıoğlu, Cemal Karakoç, İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine mensup il proje sorumluları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri İl Birlik Başkanları, Birlik Sorumlu Müdürleri ve personelleri katılım sağladı.
‘Temizlik, maske ve mesafe tamam’ diyerek açılış konuşmasına başlayan Genel Başkan Kamil Özcan, “Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı pandemiye rağmen her türlü riski göze alarak üretimi devam ettirmiş üreticilerimize hizmet vermeye devam etmiş ve yine pandemiye rağmen hem hayvancılığın hem ıslahın hem de birliklerin sorunlarının masaya yatırılacağı bu toplantıya katılma iradenizden dolayı sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Geçen yıl şubat ayında yaptığımız son toplantıdan sonra ülkemizde ve dünyada çok önemli gelişmeler oldu. Burada bulunan herkesin kendi çevresinde de can kaybı ve hastalığa yol açmış korona salgını bizlere ve tüm kamuoyuna bir kez daha öğretti ki; Tarım ve hayvancılık vazgeçilmez ve özel olarak desteklenmesi gereken bir sektör olduğu tekrar kanıtlanmış oldu. Bu konu da desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza ve bürokratlarına buradan teşekkür ediyorum. Bu toplantıda Ziraat Bankası ile yürüttüğümüz (ATS) Alacak Tahsilat sistemi, yine Ziraat Bankası ile hayvan alım-satımı, yem bitkileri temini çalışmaları hakkında, birlik market çalışmaları, meslek örgütleriyle illerde yaptığımız projeler, bakanlıkla yürüttüğümüz projeler ve ıslahla ilgili yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar hakkında konu uzmanları toplantı boyunca sizlere ayrıntılı bilgi paylaşacaklardır. Merkez Birliğimizin Teknik ve İdari kadrosundan devamlı faydalanacağınız kıymetli 1 hafta olacağını düşünüyorum. Burada Merkez Birliği Yönetim Kurulu olarak, çalışanlarımızın mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılması ve bu sayede verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesini amaçlamaktayız. Toplantımızın Ülke hayvancılığına, hayvancılığın olmazsa olmazı birliklerimize, çalışanlarımıza ve üreticilerimize yararlar getirmesini dilerim.” dedi.
Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Adem Bölükbaşı ise, ıslahın toplumların geleceğini şekillendiren ve yön veren sistematik bir çalışma olduğunu vurgulayarak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin ülke hayvancılığı için son derece önemli olduğunu belirtti.
Üç gün süren toplantı süresince; Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanlığından Ziraat Yüksek Mühendisi Kemalettin Özcan, Ziraat Mühendisi Hakan Ülgey, Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanlığından Veteriner Hekim Şifai Şerif Tarayıcı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığından Veteriner Hekim Ahmet Ercan, Veteriner Hekim Murat Bahadır Akarçay, Yeminli Mali Müşavir Aziz Bora Elçin, IBEX Bilişim Genel Müdürü Faruk Ongun, TDSYMB İdari ve Mali İşler Şube Müdürü M. Cüneyt Bayoğlu, Teknik İşler Şube Müdürü Onur Yiğit, Uzman Veteriner Hekim Saadet Ocaklı, Sorumlu Veteriner Hekim Burak Murat Kurt, Ziraat Mühendisi Serhat Gündüz, Yazılım Uzmanı Sencer Gültuna sunumları ile katılımcılara bilgiler verdiler.
Ayrıca program süresince İl Birlik Başkanları ve Sorumlu Müdürler Toplantıları da gerçekleştirildi. Toplantılarda İl Birliklerinde yaşanan sıkıntılar Yöneticiler ve Başkanlar gözünden değerlendirilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Strateji belirleme noktasında bu tür toplantılara devam edileceği bildirildi. Toplantı programlarının ardından gala yemeği düzenlendi. Bu kapsamda en yaşlı İl Birlik Başkanlarımız; Samsun DSYB Yönetim Kurulu Başkanı İkram Karagöl, Kars DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Kaya Ve Muş DSYB Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Özmen’e, En Genç İl Birlik Başkanımız; Düzce DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Akyol’a, En Fazla Gentürk Boğa Sperması Satın Alan; Aksaray DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kayan, Niğde DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soylu, Çorum DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kaya, Balıkesir DSYB Yönetim Kurulu Başkanı M. Kemal Çakırca, Konya DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız’a, 25. Yılını Doldurmuş Birliklerimizin Müdürlerinden; Afyon DSYB Birlik Müdürü Koray Pamuk, Burdur DSYB Birlik Müdürü Mehmet Ak, Aydın DSYB Birlik Müdürü Bilal Kıvrak, Isparta DSYB Birlik Müdürü Ali Saygıcı, Manisa DSYB Birlik Müdürü İsmail Daban, Uşak DSYB Birlik Müdürü Süleyman Ünal, Kırklareli DSYB Birlik Müdürü Selda Aktaş Aşkın, Sakarya DSYB Şube Müdürü Fikret Şentürk, Bolu DSYB Şube Müdürü Fatma Çetin’e Ve Ülke Hayvancılığı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerine Katkılarından Dolayı Islah Ve Geliştirme Dairesi Başkanı Adem Bölükbaşı, Ziraat Yüksek Mühendisi Kemalettin Özcan, Yazılım Mühendisi Ve Ziraat Mühendisi Turgut Terlemez Ve Yeminli Mali Müşavir Aziz Bora Elçin’e ödülleri takdim edildi. Muhasebe ve teknik alanda yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından tüm katılımcıların iştirakiyle gerçekleştirilen genel bir değerlendirme oturumu yapıldı, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok’un da değerlendirme konuşması yaptığı bu oturum ile toplantı programı sona erdi. Tüm iştirakçilere katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
HABER MERKEZİ