Flaş Haber Yeni

100.YILA ÖZEL 100 ÖĞRENCİ İLE BURDUR TURU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

100.YILA ÖZEL 100 ÖĞRENCİ İLE BURDUR TURU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur MEB AKUB (Arama Kurtarma Birimi) ekiplerince “100 Bisiklet ile Burdur Turu ve Şehitlik Ziyareti” programı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı dolayısıyla Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur MEB AKUB (Arama Kurtarma Birimi) ekiplerince “100 Bisiklet ile Burdur Turu ve Şehitlik Ziyareti” organize edildi. Program MEB’e bağlı lise öğrencileri ve öğretmenler ile birlikte  8 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp Burdur Şehitliği’nde son buldu.

Burdur Şehitliğinde toplanan 100 bisiklet sürücüsü öğretmen ve öğrenciler Şehitlik Abidesi önünde toplandılar,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi (AKUB) Lideri İlhami Dal, AKUB üyesi Güzide Bilgiç’in günün anlam ve önemine binaen birer konuşmada bulundular.  Konuşmaların ardından şehitlerimizi kabirleri başında ziyaret eden ekip, dualar okudu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Burdur  İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci 100. Yıl etkinliklerin yıl boyunca devam edeceğine değinerek şu şeklide konuştu: “Bu yıl Cumhuriyetimiz ’in 100. yılını kutluyoruz. Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz de öğrencilerimizin, Cumhuriyetimiz ‘in 100. yılını en güzel şekilde kutlamaları için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de 100 bisikletli öğrencimizle birlikte bir bisiklet turumuz olacak ve öğrencilerimiz şehitliğimize kadar bisiklet sürüşü yapacaklar. Burada hem Cumhuriyetimizin 100.yılı dolayısıyla 100 tane öğrencimiz bu etkinliğe katılıyor. Cumhuriyetimiz biliyorsunuz çok zor şartlar altında, çok zor güçlükler altında ve bu vatan birçok şehit verilerek kurtarıldı. Bunun da önemine dikkat çekmek amacıyla öğrencilerimiz, şehitliği ziyaret edecekler ve etkinlik burada son bulacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleriyle ilgili Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü olarak etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

 

Hale Pak-H.Nesibe Solak