BURDUR’DA BÜYÜK YANGIN VE EĞİTİM TATBİKATI YAPILDI

 BURDUR’DA BÜYÜK YANGIN VE EĞİTİM TATBİKATI YAPILDI

Burdur’da Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Burdur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından “2024 Yangın Sezonu Hazırlık Eğitimi” kapsamında yangın ve eğitim tatbikatı yapıldı.

Tatbikat, 7 arazöz, 1 su ikmal tankeri, 3 ön müdahale aracı ve 50’ye yakın personel katılımı ile bugün (17 Mayıs 2024 Cuma ) saat 14.30-16.00 saatleri arasında Eski Şeker Plajı’nda gerçekleşti. Eğitime, Burdur Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Ağlasun, Çeltikçi, Kemer, Yeşilova ve Burdur olmak üzere toplam 5 ilçeden personeller katıldı.

Yangın tatbikatı, personellerin bilgilendirilmesi ile başladı. Tatbikatta personeller, yangın söndürme ekipmanlarını kuşanarak, 300 metre ileride belirlenen noktaya köpük atmak için yarıştılar.  Yarışmada birinci gelen ekip Burdur ekibi 4 dakika 33 saniye ile köpük atan takım olurken; sırasıyla Ağlasun, Aziziye, Çeltikçi ve yine Ağlasun köpük atan takım oldu.

Yarışma sonrasında ekipler, malzemelerini toplayarak, çeşitli eğitimlerden geçtiler.

Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş, tatbikatın amacının, 2024 yılında çıkması ihtimal olan orman yangınlarına daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edebilmek için, eksiklerin görülebilmesi için yapılan bir tatbikat olduğunu ifade etti.

     

    

     

H. Nesibe Solak